TheCombatZone - [EPJ] & [SWEC]

V rámci ligy TheCombatZone sme se zůčastnili zápasu s evropským squadem [SWEC]. Misi pro první kolo vybíral náš squad (CTF 2-20 Everon), SWEC měl tedy právo výběru strany a vybral si východní. Misi pro druhé kolo vybíral [SWEC] squad a vybral si CTF CastleKeep. Děj mise je zasazen do oblasti pevnosti na jihovýchodní straně ostrova Everon. Uvedenou mapu sme nikdy nehráli, ani na ni nikdy společně netrénovali. Při rozboru nám přišla výhodnější hra za západ i když východ disponoval ideální pozicí pro snipera... "střechou" pevnosti, odkud je nádherný rozhled na okolí. Byla to prostě naše premiéra :o)

1.kolo (CTF 2-20 Everon), západ

Myslím, že začátek úplně nevyšel a [SWEC] dokázal rychleji obsadit strategické pozice pro kempování (i když v přiměřené míře). Po chvilce sice vypadl ze hry LordTomk, ale na výkonech se to nijak významně nepodepsalo. V útoku tak nakonec byl pouze Kulich a VelkejMachr. Kosčík byl jako vždy pánem lesa východně od naši vlajky, Flycon hlídal střed a Jerry spodek našeho území. Právě tam bylo velice dusno a údolí bylo kryto [SWEC] squadem z protejšího kopce. Zřejmě to zaznamenal i Jerry_the_Sniper a tak se stáhnul až pod naši budovu s vlajkou :o) Po několika neúspěších tam VelkejMachr zaznamenal větších úspechů, celkem 7 killů a tři vlastní smrti :o) Celou první hru sme vyhráli asi o 8 bodů... Na vlajky 0:0.

2.kolo (CTF CastleKeep), západ

Druhé kolo sme zahájili více než dobře, již za několik okamžiků sme vedli o několik bodů. Piža sniperoval jižně od naši základny, Kosčík kryl na severu příchod z lesa. Flycon a Maverick se pohyboval v okolí vlajky, no a útok měl na starosti LordTomk a VelkejMachr :-) Zatímco VelkejMachr pracně obcházel celou pevnost z prava, LordTomk to vzal skoro přímo k jejich vlajce a tu se mu podařilo nakonec i sebrat. Při vycházení z lesa se ovšem v nekryté oblasti dostal pod palbu několika členů [SWEC] squadu a celý incident nepřežil :-( Do dotírajícího nepřítele se pustil bránící Maverick, Kosčík a Flycon. Kosčíkovi se nakonec podařilo mrtvolu LordaTomka o vlajku obrat, ale ani on nedošel až k naši základně. [SWEC] se snažil za každou cenu zabránit zisku cenného bodu. To se jim však nakonec nepodařilo, jelikož štafetu/vlajku přebral někdo z dvojice Maverick & Flycon a donesl ji až ke stožáru... 1:0. Mezitím VelkejMachr pronikl až do pevnosti nepřítele a splnil si svůj sen :o) ... vylezl na vrchol věže a snažil se odtamtud střílet vše, co se pohne. Působit na věži se mu dařilo několik minut, dokonce svedl jeden těžký kulometný souboj přímo na vrcholu rozhledny, ale gránatu již neodolal :-( Zbytek mise se dohrával okolo naši základny, bylo hodně mrtvejch, navíc jejich sniper obsadil strategické místo na kopci (severně), kam se již nestihl vrátit Kosčík. Úplně k našemu stožáru dorazili pouze jednou, ale sprška střel všechno zařídila :o)

Účastníci bitvy:
Flycon, Kosčík, LordTomk, Maverick, Kulich, Jerry_The_Sniper, Piža, Kulich, VelkejMachr